Ciorba de varza cu afumatura si smantana

 O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 varza medie

1 ceapa

1 morcov

1 ardei gras rosu

1 legatura de marar verde

patrunjel verde

sare

piper

boia de ardei

ulei

1 lingura de delikat

1 pulpa de pui afumata


Se prepara astfel:

Ceapa si morcovul se curata si se spala.

Ardeiul se spala.

Morcovul se da pe razatoarea mare.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt.

Se pun la un loc.

Peste acestea se presara boia.

Se calesc putin in ulei.

Varza se taie in felii subtiri.

Se adauga peste celelalte legume.

Se pune apa fierbinte.

Se lasa la fiert.

Se adauga si delikatul.

Se presara si putin piper.

Se adauga jumatate din cantitatea de marar tocat.

Se lasa sa fiarba bine totul.

Cand ciorba este aproape gata, se pune si pulpa de pui afumata, taiata bucati.

Se adauga si mararul ramas.

Se mai condimenteaza dupa gust.

Se lasa sa mai clocoteasca o data.

Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul.

Ciorba de varza cu afumatura se serveste cu smantana.

Sursa foto

Articole asemănătoare