Cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor

 Un deliciu pentru cei care adora gustul legumelor preparate la cuptor este reteta de cartofi cu ciuperci si smantana la cuptor.

 

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru preparare:

600 g cartofi

300 g ciuperci Champignon

500 ml smantana

250 g mozzarella

3 catei de usturoi

1 morcov

4 linguri de unt

seminte de chimion

nucsoara macinata

verdeturi de Provence

sare

piper alb

 

Se prepara astfel:

Toate legumele se spala si se curata de coaja.

Cartofii si ciupercile se taie apoi in felii subtiri.

Usturoiul se toaca marunt.

Morcovul se taie in rondele subtiri.

Intr-o tigaie se pune la topit 1 lingura de unt.

Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ciupercile.

Se condimenteaza cu un praf de sare si piper alb.

Se amesteca si se lasa la calit timp de 5 minute, la foc iute.

Dupa ce s-a evaporat apa de la ciuperci, se adauga usturoiul si morcovul.

Se amesteca bine si se lasa 1-2 minute.

Dupa aceea se scot legumele si se pun intr-un bol.

In tigaie se mai pun 3 linguri de unt si se lasa sa se topeasca.

Apoi se pun cartofii si se lasa sa se rumeneasca putin.

Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se lasa pana se racesc.

Cand s-au racit, se pun intr-un strat, intr-o forma de cuptor.

Se condimenteaza cu sare si piper alb.

Se presara si cateva seminte de chimion.

Se rade un strat de mozzarella.

Peste aceasta se pune jumatate din cantitatea de morcovi si ciuperci.

Se presara verdeturi de Provence.

Se pune si un strat de smantana, astfel incat legumele sa fie acoperite.

Peste smantana se presara nucsoara macinata.

Se repeta la fel ca mai sus pana ce legumele si toate celelalte ingrediente s-au terminat.

Dupa aceea se pune forma la cuptorul incalzit dinainte.

Se lasa aproximativ 45-50 de minute, pana ce preparatul capata o crusta deasupra.

Cand este gata, se scoate din cuptor.

Se lasa sa se raceasca putin.

Apoi se serveste simpla ori cu friptura de pui.

Sursa foto

Articole asemănătoare