Ciorbe pentru sezonul cald. Ciorba de loboda cu bors si smantana

 O ciorba gustoasa si foarte potrivita pentru sezonul cald, este ciorba de loboda cu bors si smantana.


Bogata in fibre, loboda are o valoare nutritiva mare, desi este scazuta in calorii. De asemenea, aceasta detine proprietati depurative si vitaminizante.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 legaturi de loboda rosie si verde, dupa cum preferati

1 morcov

o ceasca de orez

3-4 fire de ceapa verde

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras verde

patrunjel verde proaspat

leustean

1 galbenus de ou

smantana

0.5 l bors


Se prepara astfel:

Morcovul se taie in cubulete.

Ceapa verde se taie marunt.

Ardeiul rosu si ardeiul verde se taie cuburi.

Ceapa se pune cu putin ulei pe foc.

Se adauga si cateva linguri cu apa si se lasa la inabusit.

Dupa ce a devenit moale, se adauga morcovul si ardeiul gras.

Se pune si 1.5 l de apa fierbinte.

Cand a inceput sa fiarba, se pune orezul.

Borsul se fierbe separat.

Loboda se spala bine cu apa, se rupe de codite si se spala marunt.

Cand s-a fiert orezul, se adauga loboda si borsul.

Galbenusul de ou se amesteca bine cu doua linguri de smantana si cu un polonic cu ciorba fierbinte.

Se pun sare si vegeta dupa gust.

Se mai lasa sa mai dea intr-un clocot sau doua.

Apoi se ia de pe foc.

Se pune patrunjelul si leusteanul tocat.

Se poate servi rece sau calda, cu smantana.

Sursa foto

Articole asemănătoare