Ciorba de pui cu smantana si tarhon

 O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.


Ingrediente necesare:

1 pui intreg

4 morcovi

2 radacini de patrunjel

1/2 radacina de telina

1 ceapa

1 ardei gras rosu

4 cartofi

500 g smantana grasa

2 galbenusuri de ou

1 lingura de tarhon proaspat sau uscat, tocat

1 lingura de patrunjel verde

1 lamaie

2 linguri de ulei

sare


Modul de preparare este urmatorul:

Puiul se curata si se spala.

Apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.

Se adauga si radacinile de telina si patrunjel.

Se pun si cartofii curatati, dar lasati intregi.

Se lasa totul sa fiarba la foc mic, timp de 20-30 de minute.

Se ia de pe foc cand este gata carnea.

Din apa se scot apoi carnea impreuna cu legumele.

Se lasa putin sa se raceasca.

Apoi se taie totul cubulete.

Cartofii se taie cuburi.

Ceapa se curata si se toaca.

Ardeiul gras se curata si se taie tot cubulete.

In oala de supa se incinge uleiul mai intai.

Apoi se pun la calit ceapa si ardeiul gras.

Se lasa putin pana devin moi.

Dupa aceea se pun puiul si zarzavaturile tocate.

Se adauga si apa in care au fiert, insa trebuie strecurata.

Se stoarce tot in oala zeama de la o lamaie.

Se lasa sa fiarba totul la foc mic.

Doua galbenusuri se amesteca cu smantana.

Se dilueaza cu putina zeama de la ciorba.

Apoi se pune usor in ciorba.

Se adauga si tarhonul tocat.

Se pune si sare dupa gust.

Ciorba de pui se serveste fierbinte cu patrunjel verde tocat, presarat deasupra ori cu smantana si ardei iute.

Sursa foto

Articole asemănătoare