Papricas ardelenesc de pui cu galuste si verdeata

 Bucatele traditionale romanesti se inscriu, de cele mai multe ori, in fruntea listei preparatelor culinare preferate, alaturi de cele din bucataria internationala.

O asemenea reteta delicioasa romaneasca este papricasul ardelenesc de pui cu galuste si verdeata.

 

Ingredientele necesare sunt:

1 pui mare

1 ceapa

2 linguri de unt

1 ou

sare

1 lingurita de faina

boia de ardei dulce

verdeata proaspata


Modul de preparare:

Carnea de pui se taie in bucati.

Apoi acestea se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata.

Se adauga si putina boia de ardei dulce.

Se pune faina.

Apoi se stinge cu apa cat sa acopere.

Se adauga sare.

Se pune la cuptor si se lasa sa fiarba incet.

Separat, se pregatesc galustele.

Se amesteca faina cu un ou.

Se adauga si o lingura de unt.

Se mai pune si o lingura de apa.

Se prepara astfel un aluat de galuste.

Din acesta se ia cate o lingurita pentru a forma galustele.

Se fierb apoi in apa clocotita si sarata.

Cand galustele au crescut si sunt fierte, se adauga in sosul preparat.

Se mai lasa sa clocoteasca totul timp de 5 minute.

Se serveste cu putina verdeata proaspata.

De asemenea, se mai serveste alaturi de mamaliga si mujdei de usturoi.

Sursa foto

Articole asemănătoare