Retete de post. Paste cu ciuperci si verdeata

 Pentru perioadele de post, puteti realiza reteta de paste cu ciuperci si verdeata.

Ingredientele necesare:

500 g paste fara ou

250 g ciuperci proaspete

1 legatura de busuioc

1 legatura de patrunjel

1 legatura de menta

2 catei de usturoi

150 ml ulei de rapita

1 lingura de ulei de masline

sare

piper


Modul de preparare:

Pastele se pun la fiert intr-o oala cu apa.

Se adauga si putina sare.

Se scurg bine cand sunt gata.

In acest timp se prepara separat si sosul.

Sosul se realizeaza din usturoi, frunze de busuioc, patrunjel si menta.

Se pun toate in blender.

Apoi se toarna si uleiul de masline.

Se amesteca totul.

Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de rapita.

Ciupercile se pun apoi la prajit.

Se lasa putin.

Pastele fierte se adauga peste ciuperci.

Apoi se pune si sosul.

Se amesteca bine toate ingredientele.

Se servesc calde, ornate cu verdeata proaspata.

Sursa foto

Articole asemănătoare