Piept de pui cu ciuperci si cartofi la cuptor

 O mancare potrivita pentru o seara speciala alaturi de cei dragi este pieptul de pui preparat cu ciuperci si cartofi la cuptor.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 piept de pui

400 g ciuperci

200-300 g smantana

2 linguri de ulei

condimente de pui

800 g cartofi

1 lingura de faina

patrunjel

sare

cascaval


Modul de preparare este urmatorul:

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mari.

Se pun apoi la fiert timp de aproximativ 20 de minute.

Cand sunt fierti, dar fara a fi sfaramati, se storc de apa.

Uleiul se incinge intr-o cratita.

Apoi se adauga ciupercile.

Se pune si pieptul de pui.

Se lasa sa se caleasca.

Apoi se adauga faina si smantana.

In cazul in care sosul este prea gros, se mai adauga 300 ml de apa.

Se mai lasa la fiert timp de 10 minute.

Se pune si putina sare.

Intr-un vas termorezistent se pun cuburile de cartofi fierti.

Peste acestia se adauga patrunjelul tocat marunt.

Se rade deasupra si cascaval.

Se toarna apoi compozitia cu ciuperci si piept de pui.

Se rade iar cascaval.

Se mai adauga patrunjel tocat.

Se pune la cuptorul incins in prealabil.

Se lasa timp de 30-40 de minute, pana formeaza o crusta.

Se serveste imediat, cu multa pofta.

Sursa foto

Articole asemănătoare