Supa de dovleac si salvie

 
Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismal la o masa in timpul sezonului rece. Pe langa faptul ca este gustoasa, reteta are avantajul unei dificultati reduse. 

Valoare nutritiva per portie: 130 kilocalorii, 3g proteine, 21g carbohidrati, 4g grasimi, 1g grasimi saturate, 5g fibre, 14g zahar, 0,5g sare

Ingrediente:

1 lingura ulei de masline
1 lingura de unt
3 cepe, tocate
2 linguri de salvie tocata
1,4kg de dovleac placintar, curatat de coaja si de seminte
1 lingura de miere
1,5l supa de legume
fire de chives, tocate
piper negru, pentru servit

Mod de preparare:
Topeste untul si uleiul intr-o cratita mare. Adauga ceapa si salvia si soteaza-le pana se inmoaie (cca. 15 minute). Pune dovleacul si amesteca 5 minute. Adauga mierea, supa si fierbe totul pana cand dovleacul devine moale.

Lasa supa la racit cateva minute si paseaz-o intr-un blender iar daca este prea groasa, adauga supa de legume sau putina apa. Reincalzeste-o inainte de servire. Presara firele de chives si piperul negru.

Sursa foto: seriouseats.com

I. C.

Articole asemănătoare