Supa de dovleac cu smantana

 O supa delicioasa si usor de preparat este supa de dovleac cu smantana.


Dovleacul are un continut foarte bogat in antioxidanti si beta-caroten, oferind astfel organismului nostru protectie si incetinind procesul de imbatranire. Totodata, datorita continutului mare de vitamina A, contribuie si la mentinerea sanatatii organismului.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

1 dovleac mare

2 cepe

50 g unt sau margarina

4 rosii mari

100 ml smantana

cateva frunzulite de patrunjel verde

1 morcov

1 radacina de mica de telina

sare

piper


Se realizeaza astfel:

Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt.

Dovleacul se curata si acesta de coaja.

Se curata de seminte si se taie in cuburi potrivite.

Apoi se pune untul la topit, intr-o tigaie.

Se calesc ceapa tocata si cubuletele de dovleac.

Se amesteca mereu.

Cand ceapa devine transparenta, se da tigaia la o parte.

Fiecare rosie se cresteaza cu un cutit si se oparesc toate intr-un vas mare cu apa clocotita.

Dupa ce s-au oparit, se curata de coaja si se dau prin sita.

Morcovul si radacina de telina se curata si se taie marunt.

Intr-o oala se paseaza rosiile impreuna cu morcovul si radacina de telina.

Se adauga si dovleacul calit cu ceapa.

Se dau pe foc cu 1,5 l apa.

Se lasa pana incep sa clocoteasca.

Apoi se acopera cu un capac.

Se lasa la fiert la foc mic, timp de 20-30 de minute.

Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.

In robotul de bucatarie se mixeaza legumele gata fierte.

Apoi se pun intr-o oala, peste care se adauga smantana.

Se incalzeste putin supa.

Supa de dovleac, decorata cu frunzulite de patrunjel verde, se serveste alaturi de crutoane.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana

    Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.

  • Supa de ciuperci cu avocado

    O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.

  • Ciorba de pui cu smantana si tarhon

    O ciorba apetisanta pe care sa o pregatiti musafirilor dumneavoastra poate fi urmatoarea alegere: ciorba de pui cu smantana si tarhon.