Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume

 O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume.


Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 kg carne tocata de vita

100 g unt

3 morcovi medii

2 cepe medii

200 g mazare fiarta (din conserva)

200 ml lapte

2 legaturi de patrunjel proaspat, tocat

sare

piper

cimbru

busuioc pentru ornat

sos picant


Se realizeaza astfel:

Ceapa se spala si se curata.

Se taie rondele.

Se pune la calit in unt, timp de 3-5 minute.

Apoi se adauga si morcovii taiati cubulete.

Se mai lasa 5 minute.

Se adauga si carnea tocata de vita.

Apoi se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper si cimbru.

Se lasa sa se inabuseasca totul, timp de 6-8 minute.

Se pune si mazarea, patrunjelul tocat si laptele.

Se mai lasa pe foc aproximativ 3 minute, pana incepe lichidul sa scada.

Se adauga si sosul picant, in functie de preferinta.

Compozitia rezultata se pune in boluri termorezistente.

Apoi se acopera cu un strat de piure de cartofi.

Se pune la cuptor si se lasa aproximativ 15 minute, pana se rumeneste.

Cand este gata, placinta ciobaneasca se serveste ornata cu busuioc.

Sursa foto

Articole asemănătoare