Ciorba indiana de pui cu legume

 O ciorba potrivita pentru o masa imbelsugata este ciorba indiana de pui cu legume.

Ingrediente:

1 piept de pui (500 g)

3 morcovi

1 ceapa

300 ml bulion facut in casa

telina

2 linguri de ulei

25 g unt

1/4 gogosar

sare

piper

zeama de la o lamaie

1/2 lingurita chilli

1/4 lingurita curry

patrunjel verde


Se realizeaza astfel:

Ceapa, telina si morcovii se curata de coaja.

Jumatate de ceapa se toaca marunt.

Iar cealalta jumatate se lasa intreaga.

Morcovii, gogosarul si telina se taie cubulete.

Intr-o tigaie se topeste untul amestecat cu ulei.

Apoi se adauga ceapa tocata, morcovul si gogosarul.

Se lasa sa se caleasca aceste legume.

Dupa aceea se adauga sucul de rosii, curry si chilli.

Pieptul de pui se taie fideluta.

Se adauga peste sucul de rosii.

Se mai pune si telina.

Se mai adauga sarea, piperul si 3-4 l de apa.

Se acopera oala.

Se lasa sa fiarba totul timp de 40 de minute.

Cand ciorba este gata, se pune zeama de lamaie.

Se presara deasupra patrunjelul verde, tocat.

Ciorba indiana de pui cu legume se poate servi si cu ardei iute.

Sursa foto

Articole asemănătoare