Paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate

 Un preparat ideal pentru o gustare la serviciu sau acasa este reteta de paste ravioli umplute cu dovleac si invelite in sos de unt cu ierburi aromate.

 

Ingrediente necesare:


Pentru aluat:

200 g faina

2 oua

sare

putina apa

putina sare de mare

piper macinat proaspat

parmezan


Pentru sos:

3 linguri de unt

salvie

cimbru

patrunjel

 

Modul de preparare este urmatorul:

Prepararea aluatului:

Se amesteca ingredientele de mai sus pentru aluat.

Rezulta astfel un aluat cu consistenta medie, care se framanta timp de 20 de minute.

Apoi se acopera cu o folie.

Se lasa intr-un loc cald.

Dupa ce a trecut acest timp, se imparte aluatul in 4 bucati, avand mainile date prin faina.

Aluatul se uda cu apa cu ajutorul unei pensule.

Se apasa cu degetele pentru a scoate aerul din interior.

Se formeaza ravioli.

Se taie patratele.

Apoi se dau prin faina.

Se lasa timp de 15-20 de minute sa se usuce putin.

Se fierb apoi patratelele de ravioli, puse in apa cu sare.

Se lasa la fiert timp de 8-10 minute.

Cand incep sa se ridice la suprafata, se scurg si se adauga in tigaia cu sos.

Se amesteca usor.

Se pune apoi tot continutul pe un platou.

Se presara peste acesta sare de mare.

Se pune si piper macinat proaspat.

Se adauga si parmezan.


Se prepara si sosul astfel:

Se pun 3 linguri de unt in tigaie sa se topeasca.

Se lasa la foc potrivit.

Cand untul devine maroniu deschis, se adauga ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel.

Se lasa timp de cateva minute, pana devin crocante.

Se savureaza cu placere.

Sursa foto

Articole asemănătoare