Paste farfalle cu sos de rosii si busuioc

 Bucurati-va de o reteta extrem de apetisanta prin aromele sale care o definesc, preparand pastele cu sos de rosii si busuioc.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

250 g paste farfalle

4 rosii mari

1 ceapa medie

3 catei de usturoi

3 linguri cu ulei de masline

2 linguri de busuioc tocat

1 lingura rasa de zahar

sare

piper


Modul de preparare:

Rosiile se curata de coaja si se toaca marunt.

Pastele farfalle se fierb in apa cu sare, urmand indicatiile de pe ambalaj.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.

Uleiul se incinge intr-o tigaie adanca.

Se calesc apoi ceapa impreuna cu usturoiul, timp de cateva secunde.

Se pun si rosiile.

Se adauga zaharul.

Se mai pun cateva linguri de apa si putina sare.

Sosul se fierbe pana incepe sa scada si este legat.

Cand este gata, se pune busuiocul tocat.

Se adauga si piperul.

Apoi se amesteca pastele cu sosul si se servesc.

Sursa foto

Articole asemănătoare