Paste siciliene cu sos de carne si rosii

 Devenite si la noi un fel de mancare preferat, pastele sunt la mare cautare, indiferent ca sunt preparate cu carne ori cu un simplu sos de legume.


Va propunem sa preparati reteta de paste siciliene cu sos de carne si rosii, pentru a va bucura de un gust placut.


Ingredientele necesare sunt:

500 g paste penne (paste sub forma de tubulete scurte)

250 g piept de pui fiert

150 g cascaval

150 g bacon

150 g salam Victoria

6-7 catei de usturoi

suc de rosii

rosii din bulion

oregano

sare

piper


Modul de preparare este urmatorul:

Pastele penne se pun la fiert, in apa cu sare.

Pana se fac pastele, se feliaza julien baconul, salamul si pieptul de pui.

Apoi se pun la calit.

Cateva rosii din bulion se dau pe razatoarea mica.

Apoi se adauga peste carnea calita.

Dupa 2 minute se adauga si sucul de rosii tot peste carne.

Se mai lasa putin pe foc, pana ce totul devine un sos.

Apoi se pune peste usturoiul taiat feliute.

Se mai adauga oregano, sare si piper.

Se amesteca bine sosul.

Cand pastele sunt gata, se dau sub jet de apa rece.

Apoi se strecoara.

Se pun intr-un vas termorezistent.

Se adauga si sosul peste acestea.

Se amesteca putin.

Se rade mult cascaval pe deasupra.

Se incinge cuptorul.

Dupa aceea se pun pastele 5 minute la cuptor.

Se servesc calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare