Paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate

 Delicioase si simplu de pregatit, pastele sunt nelipsite din meniul unei zile obisnuite ori la alte ocazii.

Va propunem sa ii incantati pe cei dragi cu o mancare calda, preprand reteta de paste fusilli cu bilute de carne tocata si sos de tomate.


Sunt necesare urmatoarele ingrediente:

250-300 g paste fusilli

250-300 g carne tocata

1 ou

1 ceapa mica

1 catel de usturoi pisat

3-4 linguri de pesmet

cimbru

patrunjel

sare

piper

500 ml pasta de rosii

1 lingurita de pasta de ardei iute, optional

busuioc

oregano

rozmarin


Modul de preparare:

Pastele fusilli se fierb urmand instructiunile de pe ambalaj.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Acestea se amesteca la un loc cu oul si pesmetul.

Apoi se pun si cimbrul si patrunjelul tocate marunt.

Dupa aceea toate se amesteca cu carnea tocata.

Se condimenteaza cu sare si piper amestecul.

Din acesta se formeaza apoi mici bile de carne.

Bilutele rezultate se pun intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.

Tava se pune la cuptor si se lasa pana ce carnea s-a rumenit.

La pasta de rosii se adauga busuioc, oregano si rozmarin.

Dupa aceea se condimenteaza cu sare si piper.

Se pune si pasta de ardei iute, daca doriti sa fie sosul mai picant.

Bilutele rumenite se scot din cuptor si se adauga peste sosul de rosii.

Sosul obtinut se adauga peste pastele fusilli.

Apoi acest preparat se serveste cald, imediat.

Sursa foto

Articole asemănătoare