Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel.

Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.


Ingrediente:

4 linguri de unt la temperatura camerei

1/2 lingurita de pasta de hamsii

1 lingurita de suc de lamaie

1 lingurita de patrunjel proaspat tocat

sare

piper negru proaspat macinat

4 bucati de ton, fripte

1 lingura de ulei


Se pregateste astfel:

Se incinge gratarul.

Intr-un castron se pune untul cu pasta de hamsii.

Se adauga si zeama de lamaie.

Se pune si patrunjelul tocat.

Se presara un praf de sare si unul de piper.

Se amesteca toate ingredientele de mai sus.

Bucatile de ton se ung cu ulei.

Se presara si putina sare si piper pe fiecare parte.

Se lasa timp de 4 minute pe gratar.

Se intoarce si pe cealalta parte.

Se lasa pana se rumeneste fiecare bucata.

Peste pestele fript, luat imediat de pe gratar, se toarna sosul de lamaie si patrunjel.

Se poate servi apoi alaturi de un pahar de vin alb.

Sursa foto

Articole asemănătoare