Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara

Ingrediente:

150 ml vin rosu
50 ml suc de portocale (proaspat sau din cutie)
½ lingura sirop de scortisoara, rece
100 ml apa tonica sau apa minerala
felii subtiri de portocala pentru servire
½ cana apa plata
½ cana zahar alb
3 batoane scortisoara, rupte in bucati mici

Mod de preparare: mai intai se pregateste siropul de scortisoara, punand la fiert apa, zaharul si bucatile de scortisoara pe foc mic intr-o cratita potrivita, amestecand des pana cand se dizolva zaharul si da primul clocot. Se lasa la temperatura camerei pentru cel putin doua ore, apoi se trece prin sita si se poate pastra la frigider mai multe zile. Pentru cocktail se alege un pahar de dimensiuni mari (se poate folosi chiar si o halba) in care se pun cateva cuburi de gheata, se toarna pe rand vinul rosu, sucul de portocale, siropul de scortisoara, completand cu apa tonica sau minerala. Inainte de servire se pun si 2-3 felii subtiri de portocala pentru decor si gust.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare