Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara
Ingrediente:
150 ml vin rosu
50 ml suc de portocale (proaspat sau din cutie)
½ lingura sirop de scortisoara, rece
100 ml apa tonica sau apa minerala
felii subtiri de portocala pentru servire
½ cana apa plata
½ cana zahar alb
3 batoane scortisoara, rupte in bucati mici
Mod de preparare: mai intai se pregateste siropul de scortisoara, punand la fiert apa, zaharul si bucatile de scortisoara pe foc mic intr-o cratita potrivita, amestecand des pana cand se dizolva zaharul si da primul clocot. Se lasa la temperatura camerei pentru cel putin doua ore, apoi se trece prin sita si se poate pastra la frigider mai multe zile. Pentru cocktail se alege un pahar de dimensiuni mari (se poate folosi chiar si o halba) in care se pun cateva cuburi de gheata, se toarna pe rand vinul rosu, sucul de portocale, siropul de scortisoara, completand cu apa tonica sau minerala. Inainte de servire se pun si 2-3 felii subtiri de portocala pentru decor si gust.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir
O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.
-
Cocktail cu vin rosu si tequila
Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.
-
Sos cu vin rosu, rozmarin si pasta de tomate
Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.