Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

Ingrediente:

2 cani capsuni spalate si taiate in jumatate (sau sferturi daca sunt mari)
1 portocala taiata felii rotunde, subtiri
½ cana frunze proaspete de busuioc
2 limete taiate felii rotunde
1 sticla vin alb sec
½ cana brandy sau vodca
3 cani apa minerala sau apa tonica

Mod de preparare: taiati citricele cu tot cu coaja pentru mai multa aroma. Intr-o carafa puneti feliile de portocala si limeta, capsunile spalate bine si taiate, frunzele de busuioc (tocati marunt cateva pentru un gust mai intens). Se adauga alcoolul si vinul, amestecand usor, iar sangria se tine la frigider pana a doua zi. Inainte de servire se toarna apa minerala sau tonica foarte reci.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Sangria de vara cu sampanie, capsune si vin alb

    O alternativa pentru sangria cu vin rosu, pentru care veti avea nevoie de sampanie sau vin spumant, capsune bine coapte si un vin alb usor, parfumat. Se tine la frigider pentru cel putin doua ore inainte de servire.

  • Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom

    O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.

  • Cocktail de vara cu vin alb si rom

    Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.

  • Sangria cu zmeura, vin alb, portocala

    O bautura proaspata, racoritoare, cu note de vin alb sec sau demisec (dupa gust) si gust dulce de citrice.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.