Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

Ingrediente:

2 cani capsuni spalate si taiate in jumatate (sau sferturi daca sunt mari)
1 portocala taiata felii rotunde, subtiri
½ cana frunze proaspete de busuioc
2 limete taiate felii rotunde
1 sticla vin alb sec
½ cana brandy sau vodca
3 cani apa minerala sau apa tonica

Mod de preparare: taiati citricele cu tot cu coaja pentru mai multa aroma. Intr-o carafa puneti feliile de portocala si limeta, capsunile spalate bine si taiate, frunzele de busuioc (tocati marunt cateva pentru un gust mai intens). Se adauga alcoolul si vinul, amestecand usor, iar sangria se tine la frigider pana a doua zi. Inainte de servire se toarna apa minerala sau tonica foarte reci.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail de vara cu vin alb si rom

    Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.

  • Sangria cu zmeura, vin alb, portocala

    O bautura proaspata, racoritoare, cu note de vin alb sec sau demisec (dupa gust) si gust dulce de citrice.

  • Sangria cu vin alb, ardei iute si fructe de padure

    O varianta de sangria in care vinul rosu este inlocuit de unul alb, fructele de padure aduc aroma dulce acrisoara atat de placuta, iar putin ardei iute ofera surprinzatoare note picante.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?