Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom

Ingrediente:

1 sticla vin alb
3 cani cidru de mere
½ cana rom alb sau brun
2 sticle de 330 ml cidru de mere
3 mere bine coapte
½ portocala, cu coaja
1-2 batoane scortisoara
3 cuisoare intregi
1 praf nucsoara
1 lingurita cu varf zahar

Mod de preparare: intr-o carafa mare se toarna vinul, cidrul de mere, romul, amestecandu-le foarte bine. Se adauga merele feliate subtire, jumatatea de portocala desfacuta felii (taiate in jumatate daca sunt prea mari) si coaja taiata bucatele, cuisoarele, scortisoara, nucsoara si zaharul, amestecand bine. Se tine la rece pentru cel putin 6 ore inainte de servire. Se serveste in cani sau pahare inalte, cu felii de mar in fiecare portie.

Foto: pxfuel.com

Articole asemănătoare

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Cocktail de iarna cu cidru de mere si vodca

    O combinatie intre savoarea usor acida a unui cidru de mere de calitate si vodca, alaturi de note aromate de scortisoara si dulceata mierii sau a siropului de artar.

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.