Cocktail de vara cu vin alb si rom
Ingrediente:
1 sticla vin alb
1 cana rom alb
1 ½ cani cidru de mere
1 cana suc de zmeura sau capsune
2 mere bine coapte, taiate cubulete
1 cana fructe de padure
3 cani apa tonica sau apa minerala
felii subtiri de lamaie
Mod de preparare: intr-o carafa de sticla se toarna vinul alb (racit), romul, cidrul, sucul de zmeura sau capsune, se adauga fructele de padure si cubuletele de mere, completand cu apa tonica sau minerala. Se amesteca bine si se tine la rece pentru cel putin 60 de minute, preferabil mai mult. Se serveste cu felii subtiri de lamaie.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Bautura de vara cu sampanie si capsuni
O bautura de vara cu vin rece, suc de portocale proaspat sau din cutie si gust intens de capsuni. In lipsa fructelor proaspete se pot folosi si congelate.
-
Cocktail de vara cu tequila, grepfrut si bere
O bautura buna pentru serile calde de vara, cu note intense de citrice si arome de tequila.
-
Sangria cu vin alb, portocala si busuioc
O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.
-
Sangria cu vin alb si fructe de padure
Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.
-
Sangria cu vin alb si cidru de mere
In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?