Citeste articole din "Retete culinare"

  • Supa crema de broccoli

    Supa crema de broccoli

    Cu putina indemanare, daca aveti in casa toate ingredientele de mai jos, in mai putin de 30 de minute puteti servi masa impreuna cu cei dragi.

  • Salata libaneza Tabouleh

    Salata libaneza Tabouleh

    Tabouleh este una dintre cele mai populare salate libaneze si in ciuda numelui sofisticat, contine doar ingrediente accesibile.

  • Reteta de linte rosie cu orez

    Reteta de linte rosie cu orez

    Evaluate din perspectiva valorii nutritive si a proprietatilor, lintea si orezul sunt doua alimente “minune” aflate la indemana oricui. De fiecare data cand sunt servite cele doua ingrediente isi revarsa cu aceesi generozitate beneficiile.

  • Rulada Pavlova pentru ziua de 8 martie

    Rulada Pavlova pentru ziua de 8 martie

    Rulada Pavlova este o reteta perfecta pentru sarbatori si zile speciale. Gradul redus de dificultate si gustul ademenitor fac din ea candidata perfecta pentru ziua de 8 martie.

  • Turta dulce

    Turta dulce

    Ca orice delicatesa care a incitat imaginatia copiilor, turta dulce a generat traditii. In comunitatile sasesti circula o istorioara intitulata “Povestea Omuletului de turta dulce”, care a contribuit mult la popularizarea prajiturii printre tineri.

  • Musaca cu piept de pui

    Musaca cu piept de pui

    La inceput de februarie gandul la caldura verii este probabil mai ademenitor ca oricand pe parcursul anului. Dar pana atunci, cu mult mai ademenitoare ne pare caldura ce o elibereaza in aer musacaua cu piept de pui scoasa din cuptor.

  • Mic dejun in stil frantuzesc: ridichi sote

    Mic dejun in stil frantuzesc: ridichi sote

    Istoria micului dejun frantuzesc incepe in secolul al XVIII-lea dar sintagma asociata, petit dejeuner, a aparut abia la sfarsitul veacului trecut. Si nu degeaba i s-a spus “petit”, deoarece este mai degraba un rasfat la primele ore ale diminetii.

  • Supa de linte

    Supa de linte

    Lintea este o planta leguminoasa consumata cu predilectie de popoarele asiatice. De ceva vreme, insa, a inceput sa fie promovata si la noi ca alternativa la mazare si fasole. Lintea este ticsita cu proteine sanatoase, fibre si carbohidrati cu ardere lenta - resurse pretioase pentru vegetarieni deoarece