Sos de salata cu otet balsamic si mustar

Ingrediente:

2 linguri otet balsamic
2 linguri mustar
6 linguri ulei de masline
1 lingurita miere
1 varf de lingurita sare
1 varf de lingurita piper macinat

Mod de preparare: intr-un bol se bat bine otetul cu mustarul, mierea, sarea si piperul, pana cand aveti un sos omogen. Se adauga treptat uleiul de masline, amestecand de fiecare data foarte bine cu un tel sau un mixer vertical. Se foloseste imediat, dar se poate pastra la frigider pentru 2 saptamani, lasandu-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de utilizare.

Articole asemănătoare

  • Sos de portocala cu ghimbir, otet si zahar

    Il intalnim cel mai adesea in retetele de inspiratie asiatica, un sos dens, cremos, cu note picante si dulcegi, aromat si acoperind legumele sau carnea si oferindu-le un gust puternic si seducator. Usor de facut si acasa, pastrand pe cat posibil reteta generala si inovand dupa gust si ingredientele disponibile. La final trebuie sa fie in acelasi timp dulce si acrisor, putin iute si folosit cald, chiar fierbinte.

  • Salata cu somon afumat si ceapa verde

    O salata plina de gust si hranitoare pentru a lua masa acasa sau la birou poate fi salata cu somon afumat si ceapa verde.

  • Paste cu verdeata si sos de branza cu smantana

    Simplu de preparat, reteta de paste cu verdeata si sos de branza cu smantana este numai buna pentru a o servi alaturi de cei dragi.

  • Rulouri cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza

    Pentru o masa delicioasa, pregatiti rulourile cu carnaciori si sos de hrean cu maioneza. Ingredientele le gasiti mai jos:

  • Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar

    O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.