Salata de iarna cu gogonele, gogosari si mustar

 O salata speciala pentru perioada de iarna este salata cu gogonele, gogosari si mustar.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

250 ml otet

3 linguri de zahar

1 lingura de sare

1 kg de gogonele

1 kg de gogosari

1/2 kg de ceapa

1/2 kg de morcovi

150 g mustar

150 ml ulei


Se realizeaza astfel:

250 ml de otet se pun intr-o oala.

Se adauga si o lingura de sare.

Se pun si 3 linguri de zahar.

Se pune apoi oala la fiert.

Ceapa se curata si se taie fideluta.

Gogonelele si gogosarii se taie la fel ca ceapa.

Morcovul se da pe razatoarea mare.

Fiecare leguma taiata se pune separat intr-un bol.

Se oparesc pe rand in otet clocotit.

Se lasa 2-3 minute la oparit.

Apoi se pun la scurs de seara pana dimineata.

Uleiul se amesteca cu mustarul.

Acest amestec se fierbe timp de 5 minute.

Apoi se toarna peste legumele scurse.

Se amesteca totul.

Cu salata rezultata se umplu borcanele.

Se sterilizeaza borcanele umplute, inainte de a se raci.

Se poate realiza aceasta la cuptor sau prin fierbere.

Apoi se acopera borcanele in paturi si se lasa pana cand devin caldute.

Aceasta salata de iarna se poate servi alaturi de o portie de cartofi natur sau piure.

Sursa foto

Articole asemănătoare