Sos de salata cu ulei de masline, mustar si otet din cidru de mere

Ingrediente:

¼ cana otet din cidru de mere
1/3 cana ulei de masline
1 lingura miere
1 lingurita mustar
2 catei mare de usturoi, tocati fin
sare, piper macinat

Mod de preparare: intr-un borcan se toarna uleiul, otetul, mierea, mustarul, se adauga usturoiul si putina sare, putin piper macinat. Se pune capacul si se agita bine compozitia, pana cand avem un sos fin, omogen. Se poate pastra la frigider pentru 3-5 zile, lasand sa se incalzeasca putin inainte de folosire.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Sos cu ulei de masline si lamaie in stil grecesc

    O reteta greceasca traditionala, simpla si usor de pregatit, excelenta pentru peste si fructe de mare. Cu notele sale intense, mediteraneene, proaspete si aromate, este gata imediat si poate fi folosit la fel de bine pentru legume sotate sau coapte, dar si pentru carnea de pui.

  • Salata de toamna cu porumb, bacon si cartofi

    O gustare consistenta pentru zilele tot mai reci de toamna, cu multe culori si arome in acelasi bol.

  • Pasta de masline negre cu ansoa si capere

    O pasta de masline cunoscuta si sub numele de tapenada, perfecta pentru tartine pe paine prajita sau integrala, cu gust usor amarui, sarat, puternic.

  • Sos vinegreta cu ulei de masline si lamaie

    O reteta clasica, versatila, gata imediat, buna pentru salate de cruditati. In loc de otet se foloseste zeama de lamaie, iar coaja rasa va oferi oricarui preparat note mediteraneene, proaspete.