Sos cu otet din cidru de mere, miere si menta

Ingrediente:
 
o jumatate litru otet din cidru de mere, preferabil bio
4 linguri miere
1 legatura de menta proaspata
 
Mod de preparare: otetul se fierbe la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga mierea si menta spalata si tocata marunt, amestecand usor si lasand pe foc pentru cel mult 10 minute. Se strecoara printr-o sita fina sau tifon, se toarna intr-o sticla de dimensiuni potrivite dupa ce s-a mai racit si se sigileaza. Se tine 48 de ore in camara, intr-un loc uscat si ferit de lumina, apoi se poate deschide si folosi. Nu se pastreaza mai mult de trei saptamani.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu cidru de mere si coniac

    O reteta de cocktail potrivit mai curand pentru zilele reci, cu gust puternic de mere, note de portocala si aroma coniacului.

  • Cocktail cu cidru de mere, bourbon si bere de ghimbir

    Doar la prima vedere o reteta prea complicata, in care gusturile par sa se anuleze reciproc, este la final un cocktail cu aroma complexe si note surprinzatoare, bun pentru orice ocazie. Folositi un cidru de mere de calitate si un bourbon sau whiskey pe masura.

  • Cidru cald de mere cu bourbon

    O reteta pentru un amestec de cidru de mere si bourbon, cu note exotice date de mirodenii, servit fierbinte in zilele reci. Poate fi pregatit si cu suc de mere, proaspat stors.

  • Bautura fierbinte cu vin rosu, cidru de mere si fructe de padure

    Cu gust complex si fructat, plin de note acrisoare, este o bautura buna pentru orice ocazie.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?