Sos picant in stil oriental

Ingrediente:

¼ cana sos de soia
2 linguri zahar brun
1 lingura otet de orez
1 varf de lingurita fulgi de chili zdrobiti
1-2 catei de usturoi zdrobiti
1 varf de lingurita pudra de ghimbir
1 varf de lingurita piper negru macinat
1-2 lingurite sos chilli dulce
1 varf de lingurita nucsoara macinata

Mod de preparare: intr-un bol se toarna sosul de soia si se amesteca bine cu otetul si zaharul, pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga pe rand restul ingredientelor, amestecand bine dupa fiecare, pana cand compozitia este omogena. Se gusta si se mai condimenteaza cu sare sau piper daca este nevoie. Se mai poate adauga sos chilli pentru o aroma mai picanta. Se foloseste imediat.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Sos usor picant in stil oriental

    Sos de soia, ulei de susan si otet de orez, ingredientele de baza pentru un sos excelent pentru pui, peste, orez, legume, versatil si aromat.

  • Sos picant cu ardei iute si rosii

    O reteta pentru un sos picant, cu ardei iute, mirodenii, zahar, rosii dulci si delicioase, relativ usor de preparat si care poate fi pastrat pentru cateva saptamani. Alegeti ardei mai mult sau mai putin iuti, dupa gust, preferabil fara seminte daca nu vreti ca sosul sa fie foarte picant. Cel mai bine este sa purtati manusi in timp ce pregatiti sosul pentru a va proteja pielea.

  • Salata in stil mexican

    Perfecta pentru gustare sau ca fel principal, consistenta, putin picanta, un amestec interesant de gusturi si culori vesele, o salata in stil mexican de care va puteti bucura in orice anotimp.

  • Gateste in stil italian cu paste rigatoni

    Rigatoni sunt un fel aparte de paste intalnite cu precadere in delicioasa bucatarie italiana. Chiar daca ne par straine dupa nume, toti am avut placerea sa le savuram de nenumarate ori de-a lungul timpului.

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.