Citeste articole din "Retete culinare"

  • Sos cu unt, patrunjel si usturoi

    Sos cu unt, patrunjel si usturoi

    Un sos cald pentru carnea de peste, friptura de pui (chiar si pentru puiul pane) sau alaturi de o garnitura de legume coapte sau fierte. Patrunjelul reuseste sa ii dea o nota proaspata, racoritoare.

  • Sos de vin rosu cu rozmarin

    Sos de vin rosu cu rozmarin

    Un sos relativ simplu de pregatit din vin rosu, ceapa rosie, ulei de masline, putin unt si putina supa, iar la final rozmarin pentru acea aroma aparte. Cantitatile se pot mari, respectand proportiile, dupa necesitati.

  • Sos de rosii usor picant

    Sos de rosii usor picant

    Un sos de casa in care gustul plin de rosii bine coapte este completat de notele picante ale ardeiului iute si cele dulci de ceapa.

  • Sos de lamaie pentru friptura

    Sos de lamaie pentru friptura

    Un sos cu influente mediteraneene, perfect pentru o friptura de pui la cuptor sau gratar pe care vreti sa o transformati intr-o surpriza pentru invitati.

  • Biscuiti cu ghimbir si scortisoara

    Biscuiti cu ghimbir si scortisoara

    Un desert usor sau o gustare care ne va umple de energie, cu gust intens de ghimbir si note dulci de scortisoara, reteta pentru iarna sau pentru o dupa-amiaza rece de toamna.

  • Salata de conopida

    Salata de conopida

    Conopida este ingredientul principal intr-o salata de toamna, servita calda, cu mici detalii surprinzatoare precum stafidele dulci si parfumate.

  • Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute

    Sos dulce-picant de ardei gras si ardei iute

    Combinatia intre gustul dulce al ardeiului gras si cel picant al celui iute face din acest sos o alegere perfecta pentru carnea rosie si nu numai. Puteti modifica dupa plac proportiile, si cum il puteti pregati cu 7-10 zile inainte se pastreaza bine la frigider, intr-un recipient inchis ermetic.