Salata cu broccoli si ceapa rosie

Ingrediente:

4 cani buchetele de broccoli fierte
1-2 cepe rosii medii
3-4 felii subtiri de sunca sau bacon
½ cana cascaval ras
½ cana maioneza
1 lingura zahar
1 lingura otet de vin rosu
2 catei usturoi tocati
1 lingurita ceapa granulata
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: broccoliul se fierbe in abur pentru 8-10 minute pana cand este bine patruns, fara sa se sfarame. Se desface in buchetele si se lasa la racit intr-un bol. Se adauga ceapa curatata si taiata rondele subtiri, sunca sau bacon taiate cubulete, amestecand toate ingredientele. Separat se pregateste un sos din maioneza, zahar, otet, usturoi, ceapa granulata, putina sare si putin piper, care se toarna peste salata. Se serveste presarat cu toata cantitatea de cascaval ras deasupra.

Foto: commons.wikimedia.org

Articole asemănătoare

  • Salata verde cu portocale si ceapa rosie

    Portocalele zemoase si dulci par potrivite mai curand pentru o salata de fructe delicioasa, dar alaturi de salata verde proaspata, avocado si ceapa rosie aromele se completeaza neasteptat de bine.

  • Salata cu portocale si ceapa rosie

    O reteta indrazneata in care bolul va fi plin de culoare si felii rotunde de portocala, rondele de ceapa rosie dulce, un sos la baza caruia sta versatilul ulei de rapita, iar rezultatul final este o surpriza. Placuta.

  • Omleta cu cartofi si ceapa

    O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Salata cu ton si pere

    Pentru masa de pranz, puteti pregati o reteta rapida si plina de gust: salata cu ton si pere. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza: