Salata de sfecla rosie coapta cu citrice

Ingrediente:

1 sfecla mare sau 2 medii
ulei de masline
1-2 portocale medii
1-2 mandarine
otet balsamic
1 lingurita cu varf coaja rasa de portocala
1-2 linguri suc de lamaie
sare, piper negru macinat
(optiona) cateva frunze de spanac sau salata verde, spalate si taiate bucati
branza sau cascaval ras
miez de nuca sfaramat mare

 

Mod de preparare: sfecla intreaga sau daca este prea mare taiata in jumatate sau sferturi se coace intreaga, necuratata, intr-o tava cu hartie de copt, stropita cu ulei de masline si condimentata cu putina sare sau putin piper. Se tine la cuptorul bine incins pana cand este bine patrunsa (30-40 de minute), iar furculita intra usor in sfecla. Se scoate, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se taie cubulete sau felii mici (dupa gust). Intr-un bol se amesteca bine bucatile de sfecla rosie cu feliile de portocala si mandarina (taiate in jumatati daca sunt prea mari) si salata sau spanacul, se stropeste dupa gust cu ulei de masline si otet balsamic, condimentand cu sare si piper. Inainte de servire se presara branza sau cascaval ras, miez de nuca crud zdrobit sau taiat mare, si dupa gust suc de lamaie pentru o aroma intensa.

Foto: pxfuel.com

Articole asemănătoare