Salata verde cu portocale, castravete si susan

Ingrediente:

1 salata verde, bine spalata si taiata dupa gust
3 portocale bine coapte, desfacute felii
1-2 castraveti decojiti, taiati felii subtiri
1 ceapa rosie mica, taiata rondele
2 linguri ulei
2 lingurite ulei de susan
2 lingurite otet sau otet balsamic
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: salata se amesteca intr-un bol cu feliile de salata si cele de portocale, taiate cubulete. Se adauga rondelele de ceapa rosie, uleiul, otetul, uleiul de susan, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine. Se serveste imediat.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Salata verde cu portocale si ceapa rosie

    Portocalele zemoase si dulci par potrivite mai curand pentru o salata de fructe delicioasa, dar alaturi de salata verde proaspata, avocado si ceapa rosie aromele se completeaza neasteptat de bine.

  • Salata cu mango, castravete si ardei gras

    Perfecta ca o inedita salata sau o gustare consistenta si racoritoare.

  • Salata verde cu avocado si grepfrut

    Daca va place gustul de avocado si vreti sa incercati si alte combinatii aceasta alaturare cu salata verde si aciditatea data de citrice poate fi o varianta castigatoare.

  • Mai multa sanatate cu banala salata verde

    Salata verde, indiferent de tipul ei, contine numerosi nutrienti si vitamine, minerale, proteine si putine calorii, si in functie de gust veti gasi cu siguranta soiul preferat. Fie ca este vorba de salata verde clasica, cea mai intalnita la noi in tara, cunoscuta in strainatate sub numele de Butterhead, de varietatea foarte populara in alte tari numita Romaine, de Iceberg (folosita mai ales in mancarea fast-food datorita frunzelor crocante sau de mai putin intalnita Batavia, fiecare sortiment de salata verde ofera consumatorului o adevarata comoara nutritionala.

  • Salata cu somon afumat si ceapa verde

    O salata plina de gust si hranitoare pentru a lua masa acasa sau la birou poate fi salata cu somon afumat si ceapa verde.