Tartine cu dovlecei si branza de capra

Ingrediente:

2 dovlecei mari, curatati de coaja
150 g branza de capra
1-2 catei mari de usturoi
1 lingura ulei de masline
sare, piper
felii de paine prajita

Mod de preparare: dovleceii spalati si curatati de coaja se taie in rondele nu foarte groase, care se oparesc cinci minute in apa sarata clocotita. Se scot si se pun la racit pe cuburi de gheata, iar apoi se pun in blender. Se adauga branza de capra, usturoiul tocat, uleiul de masline si se condimenteaza cu putina sare si putin piper negru, proaspat macinat. Se mixeaza totul foarte bine, apoi pasta de dovlecel si branza se tine la rece pana in momentul servirii. Se unge pe felii de paine prajita si se serveste ca aperitiv. Pentru o textura rustica toate ingredientele se pot strivi si amesteca bine cu o furculita.

Foto: piqsels.com

Articole asemănătoare