Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii. Simplu, adaugat intr-o salata de fructe sau sub forma de suc, pepenele rosu este unul dintre fructele recomandate pentru toate varstele.

1. Este excelent pentru a hidrata corpul in zilele toride cand avem nevoie de cat mai multe lichide. Peste 90 la suta din masa pepenelui rosu inseamna apa, asa ca este desertul sau gustarea ideala pentru a ne bucura de un gust bun si a oferi organismului apa atat de necesara. In plus miezul delicios nu are multe calorii, asa ca poate fi mancat si de cei care vor sa slabeasca.

2. Pepenele rosu este bogat in vitamina A, esentiala pentru o piele mai tanara si un par cu aspect sanatos, dar si pentru a mentine cat mai mult timp tineretea si sanatatea ochilor. Si in plus veti creste astfel si cantitatea de antioxidanti, care protejeaza de actiunea nociva a radicalilor liberi.

3. Are usoare efecte antiinflamatorii, fiind o alegere naturala surprinzatoare pentru a preveni sau contribui la tratarea unor afectiuni cronice, si datorita vitaminelor si a antioxidantilor cei care mananca des pepene rosu au sanse mai mici sa sufere de boli de inima.

4. Cu multa apa si fibre, este recomandat pentru o digestie sanatoasa, si in plus are un efect diuretic puternic, ajutandu-se sa eliminam mai usor excesul de apa din organism. Si in acest caz nu este bine sa exagerati, o cantitate prea mare de miez rosu si dulce putand sa produca tulburari digestive, balonare si crampe.

5. Cum satisface pofta de dulce, da mai repede senzatia de satietate si mentine nivelul de hidratare al corpului, pepenele rosu este recomandat si in curele de slabire, pentru ca poate inlocui cu usurinta dulciurile, prajiturile sau ciocolata cand simtiti nevoia sa va rasfatati cu un desert rapid. Poate fi preparat si sub forma de suc proaspat stors, cu sau fara gheata.

6. Sucul de pepene este recomandat si celor care fac efort fizic intens, pentru ca baut dupa antrenamente sau meciuri reduce intensitatea febrei musculare, atenueaza durerile articulare si in plus hidrateaza, ajutand corpul sa isi revina mai repede.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

    Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli

    Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci masline cat mai des

    Cei care le prefera ca o gustare sanatoasa sau un plus de gust in timpul mesei vor oferi astfel organismului sodiu, potasiu si magneziu, au relativ putine calorii si sunt recomandate in dietele de slabire.