Patru motive pentru care este bine sa bem sucuri de fructe

Aromate, pastrand gustul plin de savoare al fructului preferat, proaspat stoarse din mere, citrice, struguri bine copti (iar lista poate continua), sucurile de fructe sunt bune in orice perioada a anului, si cu rare exceptii sunt recomandate tuturor ca o sursa esentiala de vitamine si nutrienti. Este preferabil sa va bucurati de un pahar de suc proaspat stors in locul celor la cutie (care sunt si ele o alternativa mai comoda), dar si in acest caz este preferabil sa nu exagerati pentru a feri corpul de eventuale tulburari digestive sau de excesul de zaharuri.

Cand bem des sucuri de fructe oferim corpului fibrele atat de necesare pentru digestie, dar care sunt utile si pentru a reduce colesterolul sau hipertensiunea arteriala. Sucul de mere sau cel de portocale are o cantitatea deloc de neglijat de fibre, asa ca veti avea o digestie mai usoara, veti arde mai usor grasimile, si veti mentine echilibrul florei intestinale.

Sucurile de fructe, ideal fara zahar sau alti indulcitori (desi puteti sa adaugati putina miere naturala), sunt o excelenta sursa de hidratare a intregului organism, si datorita aportului de vitamine pot chiar sa substituie o gustare, mai ales cand vrem sa pierdem din kilogramele in exces.

In afara gustului aromat si a senzatiei de prospetime si satietate, sucul de fructe este si o buna sursa naturala de antioxidanti, esentiali pentru a combate actiunea radicalilor liberi.

Vreti sa aveti un sistem imunitar mai puternic si un plus de energie? Puteti sa apelati la suplimentele din farmacii sau puteti sa faceti o cura cu sucuri de fructe proaspete, fara exagerari inca. Portocale, mere, mere, prune, struguri, mandarine, grepfrut, lista poate continua, totul este sa alegeti fructul preferat ca gustare si sa incercati sa il transformati in suc, singur sau alaturi de alte gusturi, culori si arome.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sapte motive pentru care este bine sa bem ceai verde

    Aromat, plin de savoare, baut simplu, cu zahar, miere sau lapte, fierbinte sau (de ce nu) lasat sa se raceasca, ceaiul verde poate sa inlocuiasca in fiecare dimineata ceasca sau cana de cafea, racoreste si hidrateaza intregul organism atunci cand i se adauga gheata in zilele fierbinti de vara, da energie si un plus de buna dispozitie.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci mai des broccoli

    Broccoli este o excelenta sursa de vitamina A, B, C si K, dar si de potasiu, acid folic, fosfor sau mangan, alaturi de antioxidanti.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii

    Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume.

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Sapte motive pentru care este bine sa bei cafea

    Cei care beau zilnic doua pana la patru cesti de cafea (incadrandu-se astfel in categoria bautorilor moderati ai acestei licori esentiale pentru cei mai multi dintre noi) reduc riscul de a se imbolnavi de inima cu 15-20 la suta.