Cinci motive pentru care este bine sa mancam rodii
Cu multa vitamina C, A, B6 sau B12, antioxidanti, fibre, fier, potasiu si magneziu, putine calorii si un gust placut, dulce-acrisor, rodia poate fi fructul perfect pentru orice moment al zilei, o gustare sanatoasa, racoritoare si care va da corpului un plus de energie.
1. Este o alegere excelenta in curele de slabire, pentru ca are putine calorii, satisface pofta de dulce – sau pur si simplu poate fi aleasa cand avem nevoie sa rontaim ceva – are un gust plin, exotic, aparte, si poate fi consumata si sub forma de suc sau putem adauga samburii de rodie in salate si gustari pe baza de fructe si legume. Ajuta organismul sa simta mai repede senzatia de satietate si datorita fibrelor si mineralelor regleaza digestia si ne va ajuta pe termen mediu si lung sa eliminam mai usor toxinele din organism.
2. Cum are efecte anti-inflamatoare, rodia poate fi recomandata si pentru a trata artrita si a reduce durerile, o solutie naturala si sanatoasa care vine astfel in completarea tratamentului medicamentos.
3. Potrivit cercetarilor recente rodiile sunt recomandate celor care sufera de hipertensiune arteriala (sau isi doresc sa previna pe cat posibil aceasta afectiune) si in plus vor proteja inima, ficatul sau rinichii, avand proprietati anti-inflamatorii si detoxifiante. Cantitatea ridicata de fibre protejeaza si ajuta sistemul digestiv.
4. Substantele din rodii ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, statistic cei care mananca des acest fruct delicios avand sanse mai mici sa se imbolnaveasca. Sucul, extractul de rodie sau samburii alaturi de o portie de iaurt sau intr-o salata de fructe vor reduce astfel riscul daca le faceti loc mai des in meniul cotidian.
5. Cei care beau des suc de rodii sau aleg acest frecvent acest fruct pentru o gustare vor avea un sistem imunitar mai puternic (cu atat mai util in special in sezonul rece) si mai multa energie in fiecare zi, fiind o optiune buna si pentru cei care fac sport sau efort fizic intens. Rodiile previn imbatranirea celulara si sunt recomandate la orice varsta, iar datorita cantitatii mari de minerale si vitamine sunt bune si in cazurile de anemie sau pentru convalescenti.
Foto: piqsels.com
Articole asemănătoare
-
Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi
Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.
-
Sapte motive pentru care este bine sa bei cafea
Cei care beau zilnic doua pana la patru cesti de cafea (incadrandu-se astfel in categoria bautorilor moderati ai acestei licori esentiale pentru cei mai multi dintre noi) reduc riscul de a se imbolnavi de inima cu 15-20 la suta.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mananci masline cat mai des
Cei care le prefera ca o gustare sanatoasa sau un plus de gust in timpul mesei vor oferi astfel organismului sodiu, potasiu si magneziu, au relativ putine calorii si sunt recomandate in dietele de slabire.
-
Cinci motive pentru care este bine sa mananci urzici
Urzicile sunt recomandate sub orice forma in cazurile de anemie, ca un necesar adjuvant in afara celorlalte vitamine si a unui regim prescris de nutritionist.
-
Patru motive pentru care este bine sa ai flori in casa
Reduc stresul, improspateaza si infrumuseteaza locuinta, sunt un hobby pasionant si relativ ieftin