26 aprilie - Campanie de semnaturi la Zimnicea, impotriva centralei nucleare de la Belene

Actiune de protest a Greenpeace in BulgariaIn ziua comemorarii victimelor accidentului de la Cernobil, cetatenii din orasul Zimnicea s-au adunat la primaria orasului pentru a-si manifesta opozitia fata de proiectul bulgar de centrala nucleara la Belene. Organizatia TERRA Mileniul III desfasoara zilele acestea in Zimnicea (26 aprilie) si Turnu Magurele (27 aprilie) actiuni de distribuire a unor materiale informative (pliante, brosuri, expunerea unor afise), proiectie de scurt metraje despre energia nucleara si colectare de semnaturi impotriva proiectului bulgar de centrala nucleara la Belene.

Campania de strangere de semnaturi impotriva centralei Belene a fost demarata la inceputul lunii aprilie de Consiliul Judetean Teleorman  impreuna cu fundatia TERRA Mileniul III, si se va extinde in toate  comunitatile din lungul Dunarii dintre Zimnicea si Turnu Magurele.

Consiliul Judetean Teleorman, Primaria Zimnicea si TERRA Mileniul III au colectat pana in prezent aproximativ 2500 de semnaturi  ale cetatenilor din orasul Zimnicea impotriva acestui proiect. Aceste semnaturi vor fi folosite pentru a sensibiliza institutiile si cetatenii Statelor Membre ale Uniunii Europene, astfel incat acest proiect de  centrala nucleara sa nu beneficieze de sprijin financiar din fonduri  publice ale UE. De asemenea, prin aceste semnaturi mii de cetateni romani cer  guvernului Romaniei sa le apere dreptul la un mediu curat si sanatos.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare