Andrographis paniculata

 Andrographis paniculata este o planta ce se utilizeaza in medicina Ayurvedica, fiind cunoscuta si sub alte nume precum Green Chiretta, Kalmegh, Maha-Tita (King of Bitters). Andrographis paniculata este un arbust din Asia, cu flori albe si violet.

Substanta activa pe care o contine este un compus numit andrographolide.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca stimuleaza sistemul imunitar, marind productia de anticorpi in organismul uman.

Un studiu realizat in Marea Britanie a evidentiat ca Andrographis a redus semnificativ durerile de gat, cele provocate de sinuzita, durerile de cap si cele musculare, fara efecte secundare. Mai mult, aceasta planta pare sa contribuie la prevenirea infectiilor tractului respirator.

Cel mai adesea este folosita pentru tratarea racelilor, gripei si alergiilor. Luata pe cale orala, aceasta planta pare sa amelioreze in mod semnificativ simptomele de raceala.

In general se folosesc frunzele si rizomii plantei Andrographis.

De asemenea, Andrographis este considerata ca fiind o planta care provoaca reactii adverse relativ nesemnificative. Cu toate acestea nu este recomandata pentru consum in timpul sarcinii si copiilor mici.

De asemenea, s-a dovedit ca Andrographis paniculata si ginsengul siberian lupta eficient impotriva gripei, diminuand simptomele acesteia.

Andrographis paniculata este o planta antiinflamatoare, antibacteriana si are efecte antivirale, cercetatorii descoperind ca aceasta ofera protectie impotriva cancerului si previne formarea cheagurilor de sange.

Articole asemănătoare

 • Pregatirea gradinii pentru iarna

  Cand noptile de toamna devin tot mai reci trebuie sa incepeti pregatirile pentru iarna. Astfel nu veti avea doar in anotimpul rece o gradina frumoasa. Primavara, cu mult mai putine eforturi plantele din gradina dumneavoastra vor fi sanatoase, avand totodata si un aspect placut ce va da culoare peisajului general.

 • Decor interior. Flori in ghiveci.

  Nu e usor sa alegi din multimea de varietati si exemplare incarcate de flori, in diverse forme si culori. Cele mai atractive si cu siguranta mai cautate sunt plantele de interior cu flori parfumate.

 • Pentru veranda - un Jasmin portocal

  Arbust de origine tropicala, cultivat in tara noastra ca planta de interior sau de veranda, poate atinge in timp o inaltime de cca 2 m, formand adesea port de tufa ampla.

 • Hortensia

  Denumire stiintifica: Hydragea spp. Familie: Saxifrage. Origine: Japonia. Hortensia (Hydragea) este pentru vara asa cum este liliacul pentru primavara. Hortensia incepe sa infloreasca la inceputul verii si continua pana toamna tarziu...

 • Nu taiati acum hortensiile din gradina !

  Hortensiile din specia Hydrangea macrophylla fac boboci deja de la sfarsitul verii. Ei ierneaza pe crengi si se deschid in anul urmator.