Anemonele de toamna

Anemonele de toamna par atat de delicate si de fragile incat ne creeaza impresia ca cea mai mica adiere de vant le-ar putea sterge culoarea de pe petalele imbujorate. Florile insa se bucura de fiecare atingere a vantului, ca si cand acesta le-ar provoca la dans.

Delicatele plante infrumuseteaza orice gradina aducand un suflu de romantism tomnatic si noblete. Printesele de toamna cu "obraji" rosii sau cu imbracaminte alba parca plutesc peste straturile din gradina atingand o inaltime de 1,40 cm. Frumusetea delicata este totodata si foarte puternica, foarte rezistenta: odata inradacinate intr-un loc, vor inflori an de an tot mai frumoase.

Florile originare din Asia de Est au nevoie de mai multa ingrijire si atentie in primul an: cu ajutorul unui invelis din vreascuri acestea pot depasi mai bine perioada grea de iarna. Pe langa acest lucru, Anemonele plantate din primavara sunt mult mai rezistente cand este ger fata de cele plantate in alte perioade ale anului.

Aceste flori de toamna sunt foarte usor de ingrijit. Cu ajutorul frunzelor ele acopera pamantul din jurul tulpinii inabusind orice incercare  de dezvoltare a buruienii. Nici insectele daunatoare nu prea au succes in cazul in care incearca sa le faca rau anemonelor.

Aceste plante iubesc locurile nu foarte insorite, dar nici prea reci, umede sau cu prea multa umbra. Trebuie sa fie udate regulat, deaoarece altfel splendoarea lor va pali.

Sursa foto

Articole asemănătoare