Aranjamentele de toamna

Vara este un lucru obisnuit sa decorati casa cu flori din gradina sau cumparate, aranjate in vaze sau cosuri. Decoratiunile de toamna pot fi insa mult mai somptuoase - culorile mai bogate, frunzele, florile si chiar fructele uscate sunt resurse pentru crearea unor aranjamente, coronite sau ghirlande interesante.

Pentru a face astfel de aranjamente aveti nevoie mai intai de o serie de obiecte, unelte si materiale.

Cutia cu unelte - pastrati intr-o cutie obiectele si/sau uneltele de care va folositi cand faceti decoratiunile. Includeti in aceasta cutie o ruleta de masurat, un creion, ghemuri de sarma de diferite grosimi, rafie, cuie si ciocan, agatatori, banda adeziva, ceara, chiar si bucati de fetru, o foarfeca mare si una mica, clesti, lipici sau un pistol de lipit.

  dovleac si grau decorativ

conuri de brad  Obiecte care pot fi utilizate in realizarea aranjamentelor - cand megeti la munte, va plimbati prin padure sau prin parc, adunati conuri de brad sau de pin, diferite ramurele infrunzite sau uscate, grau sau orice altceva pe care credeti ca il puteti folosi.

frunze decorative  Decoratiuni refolosibile - cumparati cateva frunze uscate si tratate cu substante speciale, sau confectionate din material textil (aveti grija sa fie foarte bine realizate!) de la magazine speciale de decoratiuni sau de la florarie. Cu aceasta ocazie cumparati si un manunchi de grau uscat, eventual de diferite culori si uitati-va dupa panglici de culori potrivite pentru un aranjament de toamna.

Coronite de toamna - decorati usa casei cu coronite de sezon, facute chiar de dvs. Nu este o tehnica foarte complicata, e nevoie numai de asamblarea unor materiale.

  coronita de toamna

Depozitarea - pastrati ghirlandele sau coronitele pe care le-ati facut in cutii de plastic acoperite, pentru a le folosi si anul urmator. Evident ca bomboanele, dovlecii sau alte produse care se strica nu trebuie pastrate, dar porumbul si frunzele uscate, graul sau merisoare/coacaze uscate se pot tine in general cativa ani.

Lavinia Rorich
30.11.2005

Articole asemănătoare