Arta topiara

Arta topiara presupune cultivarea tufelor decorative (buxus, etc.) si taierea lor in forme diferite. Modelele variaza si respectarea unui tipar anume este o munca destul de dificila. Acum insa puteti avea si dvs. in gradina o veverita verde, asa cum arata filmul de mai sus. Tot ce trebuie sa faceti este sa cumparati forma de sarma, sa plantati arbustul (buxus sau rosmarin) si sa il inchideti in ea. Dupa aceea, tot ce mai trebuie sa faceti este sa taiati ramurile care ies in afara.

Articole asemănătoare

 • Scortisoara si povestea ei

  Cu aroma ei pe care o recunosti imediat, transformand orice reteta cu notele sale exotice, scortisoara nu este una dintre cele mai populare si indragite mirodenii din arta culinara, dar si una dintre cele mai vechi. Mentionata in mai multe randuri in Vechiul si Noul Testament, era folosita in Egiptul Antic (unde era mai valoroasa la un moment dat decat aurul) in ritualurile de imbalsamare, fiind considerata ca avand origine sacra.

 • Springerle - cand biscuitii devin arta

  Biscuiti dulci, cu anason si transformati de bucatari priceputi in mici opere de arta

 • Cartofii Fleur Bleue

  Un soi frumos si mai ales gustos de cartofi mov, mai putin intalniti in arta culinara autohtona dar incepand sa castige teren, in special dupa ce s-a constatat ca au de cateva ori mai multi antioxidanti decat cartofii clasici.

 • Cateva secrete pentru o gradina sanatoasa

  Banale pietre de rau, mai mari sau mai mici, pot deveni arta decorativa cu putin efort. Bine spalate, se transforma in suporturi pentru picturi de tot felul, de la forme geometrice viu colorate la mesaje mai scurte sau mai lungi.

 • Plantele aromatice in bucatarie

  Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.