Cartofii Fleur Bleue

Un soi frumos si mai ales gustos de cartofi mov, mai putin intalniti in arta culinara autohtona dar incepand sa castige teren, in special dupa ce s-a constatat ca au de cateva ori mai multi antioxidanti decat cartofii clasici. Fleur Bleue atrag atentie prin culoarea violet cu nuante albastre, intensa, puternica, ce se pastreaza si dupa ce tuberculii au fost gatiti. Gustul este bogat, plin, foarte aromat si cu note dulci, interesant fie ca sunt fierti, fie copti sau, de ce nu, prajiti (desi in aceasta forma pierd ceva din intensitate). Cei care s-au convins ca in bucatarie este loc si pentru cartofii mov, eventual pentru sortimentul Fleur Bleue, ii pot cultiva in gradina fara eforturi deosebite pentru o recolta mica. Sau, de ce nu, sa faca pasul si sa inceapa o cultura de Fleur Bleue la scara larga. 
 
Acest tip de cartofi va avea nevoie de soare - este rezistent la seceta - si pamantul ar trebui sa fie unul fertil si bine drenat. Trebuie fireste plivit, are un randament ridicat si este relativ rezistent la boli si daunatori. Spre deosebire de alte soiuri de cartofi mov este destul de adaptabil si in scurta vreme reuseste sa se dezvolte bine in aproape orice mediu. 

Foto: kartoffel-mueller.de

 

Articole asemănătoare

 • Cartofii Salad Blue, gust plin si nuante exotice

  Varietate de cartof cu o coaja de un violet in tente albastrui, pulpa fiind de un mov deschis, Salad Blue este insa un soi nu tocmai potrivit pentru salate, in pofida numelui, fiind ideal pentru copt sau piure, dar la fel de bun este si prajit sau fiert in abur.

 • Cartofii Red Scarlet

  Un soi cu forma ovala, coaja neteda cu colorit rosiatic, un gust dulceag, foarte buni pentru orice reteta.

 • Cartofi pane

  O garnitura surpriza sau un fel principal interesant daca v-ati plictisit de cartofii prajiti clasici

 • Depozitarea cartofilor in gospodarie

  Pentru cartofii cumparati din supermarket spre a fi consumati in cateva zile, modul de depozitare in gospodarie este lipsit de importanta.

 • Cartofi natur cu rasol de peste

  Cu un timp de preparare rapid, reteta de cartofi natur cu rasol de peste este o mancare cu un gust placut. In timp ce cartofii ne ofera senzatia prelungita de satietate, pestele completeaza cu o valoare nutritiva mare.