Aspidistra

Genul cuprinde aproximativ zece specii, dintre care cea mai cultivata este AspidistiraAspidistra elatior. Prezinta rizomi in pamant, din care cresc frunze verzi, persistente, lung-petiolate, oblong-lanceolate, cu varful ascutit, lucioase, foarte decorative, reunite intr-o tufa stransa. Frunzele atinge 70 cm lungime si 10 cm latime. In timpul verii vegeteaza intens. Se uda abundent, adaugand ingrasaminte chimice solubile. Este considerata ca fiind una dintre cele mai tolerante plante de interior, de unde si porecla de "planta de fier". Rezista la uscaciunea aerului si a pamantului, poate suporta chiar si aerul poluat. Se dezvolta cel mai bine in locuri racoroase, umbrite, intr-un amestec de oamant poros, bine drenat. In timpul iernii trebuie udate foarte putin. Se recomanda stergerea frunzelor de praf, pulverizarea cu apa si fertilizarea lunara in perioada de vara.
Este recomandat ca transplantarea sa se faca mai rar, o data la patru-cinci ani, si de preferat primavara. Nu suporta razele directe ale soarelui. Inmultirea se face prin divizarea tufelor groase.

Articole asemănătoare

 • Plante de apartament adaptate la conditii de iluminare scazuta

  Oricine ar fi tentat sa creada ca plantele nu aduc alt beneficiu, in interior, afara de cel decorativ, se inseala. Multe plante au capacitatea sa improspateze aerul si sa previna efectul factorilor alergogeni precum parful.

 • Aspidistra

  Frunzele sunt mari, lanceolate, lungi de 40-50 de cm., colorate verde inchis si lucioase. Planta se prezinta sub forma unei tufe bogata in frunze, cu nervuri proeminente, paralele. Florile, de culoare purpurie, apar rar si discret la baza frunzelor.

 • Amplasati cu atentie plantele de interior

  Indragim mult plantele de interior, dar stim cum sa le pozitionam si sa le ingrijim pentru a ne bucura de ele cat mai mult timp? Sunt plante care iubesc umbra, altele vor sa profite de umbra si lumina in aceeasi masura, iar altele nu pot trai fara lumina constanta.

 • Plante de interior. Ingrijire.

  Cu siguranta ca multi dintre noi iubim florile, chiar si pe cele obisnuite, dar ne temem ca ingrijirea lor ar fi prea complicata si ne-ar ocupa prea mult timp.

 • Plante de interior usor de intretinut

  Cele sase plante pe care vi le vom prezenta in continuare cresc aproape singure, fara sa necesite tratamente speciale. Cea mai mare problema pe care o veti intampina cand vine vorba de ingrijirea lor este sa va hotarati ce sa faceti cu puietii pe care ii produc...