Azalee sau Rhododendron simsii

azalee

 

 Azaleea sau Rhododendron simsii incanta prin buchetele de flori adesea de culoare rosie, acestea fiind si cele mai cautate. Nici cele cu flori roz, violet sau albe nu trebuie neglijate.

 

Planta poate ajunge la inaltimea de 3 m in locurile de origine, India, China, Japonia, America de Sud si zonele sudice din Europa.

 

Pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea acestei plante cateva sfaturi pentru ingrijire ar putea fi, desigur, utile. Inainte de toate este foarte important ca temperatura apei cu care udam planta sa nu fie foarte rece pentru ca acest lucru ar putea provoca incetinirea cresterii plantei si ingalbenirea frunzelor. Pe timpul verii caniculare apa ar putea fi chiar putin calduta.

 

Provenind din zone calde, in timpul verii are nevoie de multa apa, dar in farfurioara ghiveciului nu trebuie sa se afle apa intre udari, pentru ca sistemul radicular este dens si fragil si radacinile ar putea putrezi.

 

Substratul din ghiveci trebuie sa aiba o mare capacitate de retinerea a apei. Apa nu  trebuie sa fie dura, fiind o specie acidofila. In zilele calduroase poate fi udata si prin pulverizare si ferita de razele directe ale soarelui.

  

Turba, scoarta de copac sunt cele mai potrivite pentru substrat, pH-ul indicat fiind in jur de 4-5.

 

Atunci cand incepe perioada de inflorire necesita fertilizare.

 

Ciupirea stimuleaza cresterea  lastatilor. 

Articole asemănătoare

 • Flori de vara. Larkspur sau pintenul ciocarliei

  Larkspur sau pintenul ciocarliei este o floare a lunii lui cuptor care atrage atentia prin nuante calde de albastru, rosu, violet sau alb. Din fericire pentru crescatorii europeni si cei din America de Nord, planta se gaseste intr-o varietate la fel de mare, aproape, ca si orhideea.

 • Rhododendronul Roseum Elegans

  Hibridarea este actiunea de incrucisare a doua specii sau soiuri prin care se urmareste obtinerea unor exemplare superioare. Roseum Elegans este o varietate hibrida de Rhododendron foarte populara printre iubitorii de plante.

 • Renumitul falafel sau chiftelutele de naut

  O reteta de mancare egipteana - sanatoasa si satioasa, pe care multi poate nu au gustat-o nici macar o data este renumitul falafel sau chiftelutele de naut.

 • Cerintele Rhododendronului

  Genul Rhododendron este alcatuit din peste 850 specii salbatice si nenumarate specii hibride care incanta privirea cu buchetele de flori rosii, roz, violete sau albe.

 • Fittonia sau Planta Mozaic

  Roz, verde sau rosu intens: planta mozaic are un aspect delicat, iar modelul frunzelor este foarte elegant si deosebit. Fiind o planta care provine din padurile tropicale, aceasta are nevoie de o umiditate