Geisha Orange, o azalee japoneza pentru toate gusturile

Cu nenumarate flori mici, de un portocaliu intens, cald, elegant, aceasta varietate de azalee japoneza va transforma radical orice gradina sau parc, poate sa delimiteze un spatiu verde sau sa traseze o alee, sa devina centrul de atractie sau sa completeze cromatic mai multe tufe de trandafir sau alte tufe ornamentale. Relativ usor de cultivat si intretinut, Geisha Orange este una dintre cele mai bune alegeri cand aveti nevoie de o tufa ornamentala. Prefera un sol fertil, cu drenare buna, si se recomanda sa o plantati intr-un loc unde sa aiba mult soare, dar se poate adapta si intr-un loc mai umbrit.

Se planteaza pana la inceputul verii sau toamna, fie direct in pamant, fie intr-o jardiniera sau ghiveci de mari dimensiuni daca preferati sa asezati azaleea intr-o curte sau pe o terasa, de unde sa poata fi mutata usor. Tufele sunt destul de mari, atingand la maturitate un metru inaltime, au forma rotunde si infloresc abundent, umpland spatiul de culoare si prospetime. Se recomanda sa lasati o distanta de cel putin doi metri fata de alte plante si sa folositi acest soi de azalee japoneza daca aveti nevoie de mai multa culoare. Suporta bine gerurile iernii fara sa necesite protectie suplimentara.

Foto: plantenweelde.nl

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Azaleea Maruschka

  O planta ornamentala perena rezistenta si atragatoare, cu nenumarate inflorescente de un rosu deschis, aceasta azalee japoneza este o excelenta alegere pentru parcuri, spatii verzi sau gradini

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Bauturi traditionale din Slovenia

  Cunoscuta mai curand pentru berea si vinurile sale, Slovenia are si numeroase retete, unele foarte vechi, de bauturi distilate cu grija, amestecuri tari cu arome de fructe, ienupar, cirese si nu numai. Puteti alege una dintre berile locale (si veti gasi cate ceva pentru toate gusturile, oricat de pretentioase), un vin rosu sau alb sau, de ce nu, una dintre bauturile traditionale de mai jos.

 • Cum amenajam o gradina pentru fluturi?

  Gradinaritul s-a transformat de-a lungul anilor intr-o adevarata arta si o mare pasiune pentru tot mai multe persoane