Rosiile “Inima de Albenga”

Soi hibrid semitimpuriu de tomate cu productie ridicata, rezistent si foarte apreciat pentru rosiile de un rosu intens si cu o forma asemanatoare unei pere bine coapte, “Inima de Albenga” este o excelenta alegere pentru toate gusturile. Sunt rosii bune pentru salate, gustari, retete diverse, fiind foarte populare in Italia (de altfel numele vine de la orasul Albenga din regiunea Liguria) si nu numai. Pot fi cultivate pe suprafete extinse sau in gradini cu spatiu redus si in sere, iar o tomata ajunsa la maturitate depaseste in medie 200 de grame greutate, de un rosu cu nuante portocalii atunci cand este foarte coapta. Pulpa este suculenta, aromata, cu gust intens si proaspat si note dulci-acrisoare.

Au o slaba rezistenta la frig, asa ca se recomanda ca rosiile Albenga sa fie plantate dupa ce iernile nu mai sunt reci, intr-un loc unde sa aiba in viitor cat mai mult soare pe toata durata zilei. Cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, pregatit in prealabil prin fertilizarea cu ingrasamant organic in cantitati mari. Sunt rosii care pot fi cultivate si in ghivece mari daca nu aveti suficient spatiu la dispozitie. Se uda imediat dupa plantare si se mentine pe cat posibil un nivel constant de umiditate pentru o productie buna. Se pot folosi si fertilizatori pentru tomate. Va veti bucura de o recolta medie spre ridicata incepand din luna iunie pana in primele zile din septembrie, pe masura ce rosiile Albenga se coc si sunt tot mai aromate si gustoase. Sunt rosii care suporta bine transportul si depozitarea, usor de recunoscut pentru forma lor de para cu adancituri laterale.

Foto: pinterest.com


 

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa bei suc de morcovi

    Cu multa vitamina A, C si antioxidanti, sucul proaspat de morcovi (simplu, cu putina miere sau cu putin suc de portocale) este foarte bun pentru a intari sistemul imunitar, mai ales in apropierea anotimpului rece, cand apar si gripele de sezon.

  • Mancare ardeleneasca de fasole verde

    O mancare delicioasa poate fi identificata inca de la inceputul prepararii sale, prin mirosul pe care aceasta il raspandeste. Mancarea ardeleneasca de fasole verde este propunerea noastra pentru o mancare delicioasa.

  • Dusmanii siluetei de invidiat

    Tocmai atunci cand incercam sa dam cateva grame sau kilograme jos intervine ceva, care ne abate din drumul nostru

  • Preparate culinare pentru petrecerea de Halloween

    De Halloween supa crema picanta de rosii se transforma intr-un preparat cu adevarat sangeros. Deasupra se scalda "ochii" formati din mini - mozzarella si masline negre

  • Beneficiile consumului de masline

    In spatiul mediteranean Septembrie este luna in care se recolteaza maslinele pentru a fi supuse metodelor de prelucrare.