Begonia(B. Masoniana)

Denumire stiintifica
Begonia(B. Masoniana)

Denumire populara
Begonia crucea de fier

Specii si varietati
B. coralina (varietatea: lucerna), B. credneri, B. dregei, B. featsi, B. foliosa, B. imperialis, B. incana, B. masoniana, B. metalica, B. x rex, B. ricinifolia, B. serratipetala

In functie de partea decorativa dominanta pot fi grupate in begonii decorative prin frunze si begonii decorative prin flori. B. Masoniana, planta decorativa prin frunze, are limbul frunzei puternic gofrat, de culoare verde deschis, cu o pata purpurie-maronie pe linia nervurilor principale, asemanatoare "crucii de fier" a nazismului (de unde si numele).

Ingrijire
Nu necesita ghivece prea mari; este de preferat sa li se aplice bilunar ingrasaminte, de primavara pana toamna, in concentratie de 0,05-0,1%; udarile trebuie sa fie moderate, avand grija sa nu se stropeasca frunzele, iarna se uda rar; trasplantarea se realizeaza primavara, ori de cate ori este nevoie, in general se inlocuieste numai pamantul de la suprafata.

Articole asemănătoare

 • Gutuia in medicina naturista

  Un fruct frumos, cu gust dulce-acrisor, evocand zilele de toamna, gutuia este mai rar consumata ca gustare si mai mult sub forma de peltea, gem sau mancare, oferind organismului vitamina A, C si B, minerale, zaharuri.

 • Fructe pentru sanatate

  Strugurii: daca va plac strugurii, indiferent de soi si culoare, oferiti corpului doze generoase de vitamina B, A si C, veti avea un sistem imunitar mai rezistent si un sistem circulator mai puternic, iar inima va fi mai tanara si va functiona mai bine.

 • Begoniile, plante ideale de primavara-vara

  Faptul ca begoniile se numara printre plantele cel mai usor de crescut se reflecta in popularitatea de care se bucura in fiecare primavara. In functie de soi, Begonia poate avea aspect de tufe cazatoare sau arbusti,

 • Begonia

 • Begonia x rex

  Planta prezinta o tulpina rizomatoasa, carnoasa, cu crestere taratoare. Frunzele asimetrice, gofrate, au varful ascutit, marginea ondulata si usor dintata. Coloritul este f variat, de la verde la rosu purpuriu sau argintiu cu zone concentrice, pete sau mozaicuri cu nuante diferite. florile roz sau rosii sunt insignifiante in comparatie cu frunzele.