Buchete din flori de primavara

Primavara este anotimpul minunat in care intreaga natura revine la viata. Auzim ciripitul vesel al pasarilor, simtim adierea blanda a vantului si ne putem bucura de farmecul florilor colorate specifice acestui anotimp.

Indiferent ca vrem sa facem un cadou frumos, ca vrem sa surprindem pe cineva drag sau pur si simplu vrem sa ne impodobim locuinta, buchetele din flori de primavara au un sarm aparte si sunt potrivite pentru orice ocazie.

Buchet de primavara in nuante de rosu si alb

Floarea broastei (Ranuculus acer) sau in termeni populari "piciorul cocosului", orhideele si zambilele emena pofta de viata, iar anemonele impun contrastele florilor frumos colorate.

Buchet de primavara in nuante intense de violet

Diversitatea si frumusetea florilor de primavara ne pun in mare dificultate atunci cand trebuie sa alegem doar cateva dintre specii pentru a forma un buchet. Irisul, clopotelul, urechea iepurelui (Stachys coccinea) , dar si garofitele pot constitui o frumusete de buchet.

Buchet romantic din narcise

Mireasma narciselor ne face sa ne simtim mai bine, mai plini de viata, mai veseli. Un buchet in care pe langa aceste delicate flori se afla de asemenea liliac si lalele constituie o imagine plina de farmec si romantism.

Buchetul primavaratic in culorile soarelui

Petalele portocalii si rosii ale macilor, cele albe ale lalelelor si ale florii broastei, dar si cele mai rafinate orhidee de culoare galbena da o nota vesela acestui buchet

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Flori de Amaryllis pentru un farmec tomnatic in casa

  Amaryllis, planta care poarta stiintific denumirea de Hippeastrum, provine tocmai din America de Sud si este o planta bulboasa, perena. Ca urmare a acestui lucru, pentru a ne bucura de minunatele ei flori, trebuie sa ii acordam ingrijiri cu totul speciale.

 • Simbolismul florilor de liliac

  Desi nu este o floarea, ci un arbust inrudit cu maslinul si iasomia, liliacul este una dintre cele mai populare flori de primavara, cu un parfum delicat, subtil si persistent.

 • Alimentatie de primavara

  A iesit soarele din nori, am scos hainele de primavara si trebuie sa mai dam si cateva kilograme jos. Pielea trebuie sa fie radianta si tonusul sa fie in forma maxima

 • Plante medicinale impotriva tusei si a febrei

  Atunci cand sunteti cuprinsi de o raceala puternica, in loc sa apelati la cele mai tari medicamente ar fi bine sa apelati la ceaiul din flori de tei.

 • Flori de primavara

  Pentru a scapa de aspectul deprimant pe care ni-l aduce deseori iarna, activitatile din gradina pentru pregatirea florilor de primavara reprezinta o solutie.