Plante medicinale impotriva tusei si a febrei

Florile de tei si cele de soc
Atunci cand sunteti cuprinsi de o raceala puternica, in loc sa apelati la cele mai tari medicamente ar fi bine sa apelati la ceaiul din flori de tei. Acesta face corpul sa transpire ridicandu-i temperatura. De asemenea  acesta ajuta si in cazul durerilor de gat, rupe tusea si ajuta organismul sa expectoreze microbii alinand durerea. Un efect calmant il are si in cazul bronsitelor.

Atunci cand izbucnesc epidemiile de gripa recomandat este ceaiul din flori de soc. La fel ca si cel din flori de tei, acesta alunga febra lasand corpul sa asude. Ceaiul cu gust usor acrisor este recunoscut in medicina populara ca fiind un factor foarte important in intarirea imunitatii organismului. Socul este un medicament foarte bun si cand este vorba de curatarea sangelui din organism sau a insomniilor.

Menta - medicamentul impotriva racelii
Puterea acestei plante consta in mentolul pe care il contine. Datorita efectului de distrugere al bacteriilor si al microbilor caile respiratorii sunt dezinfectate, iar gatul eliberat de substantele vascoase care il irita.
Pe langa acestea, ceaiul de menta calmeaza durerile folosindu-se si cand este vorba de cele abdominale sau greata.

Sursa foto

 

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste impotriva tusei seci

    Ceaiul de tei, musetel sau echinacea se bea fierbinte, 1-2 cani de pe zi, cu putina miere sau lamaie dupa gust, avand efect antiinflamator si calmant. Reduce iritatia gatului, intensitatea si frecventa acceselor de tuse, linisteste organismul si in plus un ceai cald este bun oricand.

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • Ceaiul de coada-calului in medicina naturista

    Una dintre cele mai populare plante medicinale, cunoscuta si sub numele de barba ursului, sirulita sau iarba de cositor, coada-calului are surprinzatoare efecte antiseptice, detoxifiante, regleaza tensiunea arteriala, este recomandata in afectiunile renale si digestive, dar poate fi folosita sub forma de infuzie si extern pentru vindecarea mai rapida a ranilor superficiale.

  • Urzica in medicina alternativa

    Are efect bactericid, recomandata pentru imbunatatirea digestiei si a metabolismului, cicatrizeaza ranile si este esentiala in cazurile de anemie sua pentru refacerea unui organism aflat in convalescenta, este folosita in tratarea bronsitelor si a tusei cronice

  • Plante medicinale care se recolteaza in august

    Avand o traditie de aceeasi varsta cu omenirea, fitoterapia este considerata printre cele mai vechi ramuri ale stiintei medicale. Prin prisma climatului temperat si a diversitatii formelor de relief, tara noastra a beneficiat de o paleta variata de plante de leac, care din pacate nu este apreciata la justa valoare.


Warning: fopen(cache/2b4b45996118ca56ac8faf786dfb4c65) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139