Bulbi de toamna - cum ii alegem ?

           bulbi

Toamna s-a instalat complet si in gradinile noastre si trebuie sa facem cumva sa aducem iarasi florile aproape de noi. Cum putem face mai usor acest lucru? Pentru a transforma atmosfera melancolica intr-una optimista, haideti sa cumparam bulbi de flori. Vom avea astfel florile dorite, cu satisfactia obtinerii acestora prin efortul propriu.

 

Pentru a avea reusita deplina in obtinerea unor flori frumoase trebuie sa tineti cont de cateva reguli in achizitionarea bulbilor de toamna.

 

 

Achizitionati bulbii numai din serele de profil, din florariile recunoscute ca serioase si/sau de la raioanele de specialitate ale marilor marketuri. Evitati chilipirurile oferite de persoane necunoscute, la colt de strada sau reducerile dubioase de la florariile mici de cartier. Sigur e ceva "putred" in spatele lor.

 

 

Examinati cu atentie bulbii, inainte de cumparare, verificand sa nu aiba "defecte" de aspect. In categoria defectelor, trebuie sa urmariti

 

 

- forma sa fie specifica speciei respective (rotunda, usor alungita sau tesita);

- dimensiunile sa corespunda cu cele standard pentru un bulb matur de planta florifera, bulbii prea mici nu vor inflori in sezonul imediat, prelungidu-va asteptarea si desigur nerabdarea.

- foita exterioara sa fie intacta, tare si lucioasa, fara rupturi iar suprafata bulbului neteda, lipsita de asperitati ciudate; un bulb a carui folie exterioara e patata, vesteda sau din care lipseste o parte, va fi mai putin rezistent la umiditatea din sol si la daunatori, riscand sa putrezeasca foarte usor.

- radacinile sa fie mici, abia iesite, subtiri si sanatoase; bulbii cu radacini lungi sau moi, denota o inepere prematura de vegetatie in conditii incerte.

- bulbul sa nu fie inmugurit, mai precis sa nu se observe o crestere evidenta a tulpinii, acest lucru insemnand de asemenea o pornire prematura in vegetatie si epuizarea unei parti din resursele de crestere.

 

 

Septembrie 2008

GradinaMea.ro/V.S.

Articole asemănătoare