Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele sunt plante bulboase foarte apreciate din familia Liliaceae. Desi nu provin din Olanda, ci din Turcia, sunt numite uneori “bulbi olandezi”, pentru ca indata ce comerciantii le-au adus in Europa si-au gasit locul in gradinile familiilor foarte bogate din nordul continentului.

Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului  Numele Primulei deriva din latinescul primus, si indica precocitatea infloririi acestei plante imediat dupa disparitia zapezii. Cu toate ca se numara printre primele flori care isi desfac bobocii primavara, ele continua sa infloreasca pana vara tarziu si chiar toamna.

Ghiocelul, vestitor al primaverii Ghiocelul, vestitor al primaverii Traditia spune ca ghioceii au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu din Rai. Ajunsi pe Pamant in viscol si ninsoare, acestia au cautat calea de intoarcere spre Eden, insa nu au gasit-o. Atunci ingerul trimis sa ii insoteasca a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in ghiocel.

Gazania - regele de cupru al toamnei Gazania - regele de cupru al toamnei  Gazania este o planta de toamna inrudita cu floarea soarelui, apreciata indeosebi pentru forma si coloritul spectaculos al petalelor. Oricunde s-ar gasi, aceasta inveseleste si bine dispune persoanele din preajma.

Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii Pentru a nu fi prilej de melancolie sau tristete sosirea anotimpului tomnatic, natura pare sa-i fi incredintat pe oameni de un lucru: nu va trece vara inainte de un ultim grandios spectacol de culori.

Hortensia. Floarea care infloreste in culorile preferate Hortensia. Floarea care infloreste in culorile preferate De la inceputul primaverii pana toamna tarziu cand cade prima bruma, hortensia parcurge cea mai favorabila etapa din “viata” sa, ca planta de gradina.

Vara profita de proprietatile florilor de levantica Vara profita de proprietatile florilor de levantica Levantica este o planta aromatica si medicinala din genul Lavandula, cu tulpini ramificate in tufa si flori albastre foarte parfumate. Originara din regiunile cu climat meditaranean, la noi se intalneste pe durata verii.

Lantana, planta cameleon a verii Lantana, planta cameleon a verii  Lantana este o floare versatila de vara, originara din tinuturile tropicale ale Americii, placuta si usor de ingrijit. Cea mai evidenta calitate pe care o detine este ca infloreste abundent, in culori diverse, de primavara pana la instalarea frigului.

Florile de Clematis Florile de Clematis Nicolae Tonitza, faimosul pictor roman indragostit de flori si natura, este autorul unui tablou botezat “Flori rosii de clematis”. Cine cunoaste firea gingasa a acestor plante va sti ce anume l-a convins pe artist sa se aplece asupra subiectului.

Crinul alb, alaturi de simbolurile pascale Crinul alb, alaturi de simbolurile pascale Alaturi de cruce, de ouale rosii iar mai nou de iepuras, crinul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri Pascale, atat la credinciosii catolici cat si la cei ortodocsi.