Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Citeste articole din "Totul despre gradina"

Panseluta, floarea lunii mai Panseluta, floarea lunii mai Poate cea mai des intalnita floare din luna mai este panseluta. Panseluta este o planta de mici dimensiuni, care creste pe tulpina si atinge maxim 15 cm inaltime. Petalele sale se gasesc in 2, chiar 3 culori, imbinate armonios.

Toporasul, floarea Afroditei Toporasul, floarea Afroditei Toporasului i se mai spune si floricica echinoctiului, pentru ca infloreste in timpul echinoctiului de primavara. In Grecia antica, se credea ca toporasul este floarea Afroditei, zeita iubirii.

Flori bulboase de vara Flori bulboase de vara Vara poate aduce o adevarata simfonie de parfumuri si culori in gradina daca plantam o varietate mare de flori.

Hoya, floarea de ceara Hoya, floarea de ceara Hoya este o planta cu tulpini flexibile prevazute cu radacini fixatoare in dreptul nodurilor. Are frunze pozitionate simetric, doua cate doua, deseori suculente sau pergamentoase, ovale sau ascutite. Deosebit de interesante sunt florile albe, facute parca din ceara sau portelan.

Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele, flori de primavara prin excelenta Zambilele sunt plante bulboase foarte apreciate din familia Liliaceae. Desi nu provin din Olanda, ci din Turcia, sunt numite uneori “bulbi olandezi”, pentru ca indata ce comerciantii le-au adus in Europa si-au gasit locul in gradinile familiilor foarte bogate din nordul continentului.

Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului Primula Vulgaris sau Ciubotica-Cucului  Numele Primulei deriva din latinescul primus, si indica precocitatea infloririi acestei plante imediat dupa disparitia zapezii. Cu toate ca se numara printre primele flori care isi desfac bobocii primavara, ele continua sa infloreasca pana vara tarziu si chiar toamna.

Ghiocelul, vestitor al primaverii Ghiocelul, vestitor al primaverii Traditia spune ca ghioceii au aparut cand Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu din Rai. Ajunsi pe Pamant in viscol si ninsoare, acestia au cautat calea de intoarcere spre Eden, insa nu au gasit-o. Atunci ingerul trimis sa ii insoteasca a luat in mana un bulgare de zapada, a suflat peste el si l-a transformat in ghiocel.

Gazania - regele de cupru al toamnei Gazania - regele de cupru al toamnei  Gazania este o planta de toamna inrudita cu floarea soarelui, apreciata indeosebi pentru forma si coloritul spectaculos al petalelor. Oricunde s-ar gasi, aceasta inveseleste si bine dispune persoanele din preajma.

Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii Plante indragite care infloresc la sfarsitul verii Pentru a nu fi prilej de melancolie sau tristete sosirea anotimpului tomnatic, natura pare sa-i fi incredintat pe oameni de un lucru: nu va trece vara inainte de un ultim grandios spectacol de culori.

Hortensia. Floarea care infloreste in culorile preferate Hortensia. Floarea care infloreste in culorile preferate De la inceputul primaverii pana toamna tarziu cand cade prima bruma, hortensia parcurge cea mai favorabila etapa din “viata” sa, ca planta de gradina.