Citeste articole din "Flori de gradina"

 • Lacramioara - simbolismul

  Lacramioara - simbolismul

  Florile potrivite pentru a fi oferite in luna mai sunt lacramioarele. Chiar daca nu sunt pretioase ca tradafirii, sunt elegante si au un simbolism care le recomanda.

 • Gladiola - istorie si cod floral

  Gladiola - istorie si cod floral

  Uneori o simpla floare culeasa din natura si daruita cu toata inima poate face mai mult decat o mie de cuvinte. Sentimentele pe care le purtam familiei si desigur persoanei iubite, au nevoie de exteriorizare astfel incat magia dragostei sa nu piara niciodata.

 • Cameliile - flori de poveste

  Cameliile - flori de poveste

  Cameliile sunt vestitorii minunati ai primaverii, dar care ne bucura cu splendoarea lor chiar si in timpul iernii. In ciuda aurei lor delicate aceste flori sunt rezistente si devin cele mai bune prietene

 • Flori de toamna. Tuberoza

  Flori de toamna. Tuberoza

  Disparuta in prezent din mediul natural care i-a dat nastere, tuberoza (Polianthes tuberosa) este o planta perena din familia Agavaceae cunoscuta vechilor civilizatii ale lumii pentru proprietatile sale magice si curative.

 • Flori de toamna. Crinul

  Flori de toamna. Crinul

  Fara idoiala crinii sunt printre cele mai populare si mai indragite flori din lume gratie mirosului lor imbatator.

 • Lisianthus, frumoasa in gradina si casa

  Lisianthus, frumoasa in gradina si casa

  Originara din Statele Unite ale Americii, lisianthus este o planta cu flori foarte frumoase, motiv pentru care deseori este aleasa de horticultori pentru a orna gradinile.

 • Flori de toamna. Irisul

  Flori de toamna. Irisul

  Irisul este una dintre florile care aduc o pata de culoare gradinilor palide in aceasta perioada. Una dintre semnificatiile numelui sau este aceea de "curcubeu", referire la bogatia coloristica a florii, dar mai inseamna totodata "ochiul din cer".