Citeste articole din "Flori de gradina"

 • Flori de toamna. Tuberoza

  Flori de toamna. Tuberoza

  Disparuta in prezent din mediul natural care i-a dat nastere, tuberoza (Polianthes tuberosa) este o planta perena din familia Agavaceae cunoscuta vechilor civilizatii ale lumii pentru proprietatile sale magice si curative.

 • Flori de toamna. Crinul

  Flori de toamna. Crinul

  Fara idoiala crinii sunt printre cele mai populare si mai indragite flori din lume gratie mirosului lor imbatator.

 • Lisianthus, frumoasa in gradina si casa

  Lisianthus, frumoasa in gradina si casa

  Originara din Statele Unite ale Americii, lisianthus este o planta cu flori foarte frumoase, motiv pentru care deseori este aleasa de horticultori pentru a orna gradinile.

 • Flori de toamna. Irisul

  Flori de toamna. Irisul

  Irisul este una dintre florile care aduc o pata de culoare gradinilor palide in aceasta perioada. Una dintre semnificatiile numelui sau este aceea de "curcubeu", referire la bogatia coloristica a florii, dar mai inseamna totodata "ochiul din cer".

 • Flori de toamna.Gladiolele

  Flori de toamna.Gladiolele

  Regresul naturii din perioada toamnei este unul dintre procesele naturale care ne afecteaza cel mai puternic starea de spirit.

 • Plante iesite din comun

  Plante iesite din comun

  Colorate sau cu o singura nuanta plantele mai deosebite, mai iesite din comun fac diferenta in gradina fiecaruia dintre noi, aducand un plus de originalitate si de farmec.

 • Flori de toamna

  Flori de toamna

  Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.

 • Trandafiri noi si vechi de gradina

  Trandafiri noi si vechi de gradina

  Trandafirii, flori care exprima romantism si rafinament, au fost si vor fi in continuare la mare cautare, pentru a fi oferiti in dar persoanelor dragi, dar si pentru a completa peisajul unei gradini.

 • Galanthus nivalis sau Ghiocelul alb - vestitorul primaverii

  Galanthus nivalis sau Ghiocelul alb - vestitorul primaverii

  Multi dintre noi recunosc in ghiocelul alb un prim vestitor al primaverii. Asa ca, aruncand o privire in gradina la florile ce tocmai au aparut, putem exclama plini de voiosie ca primavara a sosit si pe meleagurile noastre: ghioceii au inflorit imbiindu-ne cu mireasma lor placuta si aducand prospetime in sufletele noastre.